9 sierpnia 2018 Nasze sprawy, Pisma wychodzące

Stanowisko Zarządu Głównego OZPTD w sprawie wykluczenia członków kierownictwa Związku z członkostwa zwyczajnego w ZMPD uchwałą Zarządu z dnia 18.07.2018r.

Zarząd Główny Ogólnopolskiego Związku Pracodawców Transportu Drogowego składa stanowczy protest w sprawie uchwały Zarządu ZMPD z dnia 18.07. 2018 roku o wykluczeniu Panów: Piotra Litwińskiego, Andrzeja Olechnickiego, Andrzeja Nowrotka i Tomasza Ziaji z członkostwa w Zrzeszeniu Międzynarodowych Przewoźników Drogowych w Polsce.

Podjęta uchwała jest sprzeczna ze statutem ZMPD jak i ustawą o stowarzyszeniach.

Decyzja ta stanowi bezpośredni, bezprecedensowy atak na nasz Związek, gdyż osoby te pełnią funkcje członków Zarządu Głównego OZPTD, a personalne rozgrywki stanowią jedynie pretekst do zdeprecjonowania pozycji naszej Organizacji w branży transportowej i podważenia roli jako wiarygodnego reprezentanta w kontaktach z władzami administracyjnymi kraju.

Stanowisko OZPTD