4 czerwca 2018 Nasze sprawy, Pisma inne

Stanowisko Zarządu OZPTD w sprawie incydentu na Zgromadzeniu Ogólnym Delegatów ZMPD, które odbyło się w Jachrance w dniu 24.05.2018 roku.

Zarząd Ogólnopolskiego Związku Pracodawców Transportu Drogowego zgłasza stanowczy protest w sprawie sposobu potraktowania Przewodniczącego OZPTD Pana Piotra Litwińskiego oraz pozostałych członków kierownictwa Związku podczas obrad Zgromadzenia Ogólnego Delegatów ZMPD w Jachrance w dniu 24.05.2018 roku.

Skandaliczne zachowanie niektórych delegatów oraz wyzwiska i agresywne gesty kierowane bezpośrednio do Przewodniczącego Związku spotkały się z całkowicie bierną postawą prowadzącego zgromadzenie. Wystąpienia niektórych członków Zarządu ZMPD oraz delegatów przekroczyły wszelkie granice norm, które mogą być akceptowalne w sytuacji prowadzenia sporów merytorycznych i stały się atakiem personalnym na członków władz OZPTD.

Cały tekst stanowiska poniżej: